Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morszczuk w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 2 kg
ogórki konserwowe 1 słoik
paryka konserwowa 1 słoik
kukurydza 1 puszka
cebula 4 szt
mąka
ketchup 20 dag
koncentrat pomidorowy 20 dag
cukier 1 szkl
ocet 1/2 szkl
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: morszczuk w zalewie

Filety po oczyszczeniu kroimy w kostkę, solimy i obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Paprykę, ogórki i kukurydzę osączamy, dwa pierwsze składniki kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy w talarki. W 1.25 litrze wody gotujemy ketchup, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet i olej przez około 5 minut. Rybę, paprykę, kukurydzę, ogórki i cebulę kolejno układamy warstwami, zalewamy wrzącą zalewą, odstawiamy do wystygnięcia, a następnie wkładamy na 8 godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.02.2011 06:54
ciekawe
Roman5 25.11.2010 02:33
musi byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak