Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński (na maśle)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński (na maśle)

Zetrzeć na grubych oczkach: buraki, marchewkę, pietruszkę oraz selera. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, a fasolę na mniejsze kawałki. Cebulę, pora i kapustę włoską drobno posiekać. Wszystkie jarzyny zalać wodą (ilość w miarę dowolna, zależy czy wolimy bardziej gęste zupy czy „wodzianki”) i gotować. Gdy warzywa staną się już miękkie dodać masło, sól, pieprz, przecier pomidorowy, sok z cytryny i odrobinę cukru. Śmietanę można dodać już na talerzu, żeby się nie zważyła. Posypać (albo nie) koperkiem i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.08.2011 20:51
smaczny
Margo1 18.09.2010 10:59
też lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak