Barszcz ukraiński (na maśle)

Barszcz ukraiński (na maśle)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zetrzeć na grubych oczkach: buraki, marchewkę, pietruszkę oraz selera. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, a fasolę na mniejsze kawałki. Cebulę, pora i kapustę włoską drobno posiekać. Wszystkie jarzyny zalać wodą (ilość w miarę dowolna, zależy czy wolimy bardziej gęste zupy czy „wodzianki”) i gotować. Gdy warzywa staną się już miękkie dodać masło, sól, pieprz, przecier pomidorowy, sok z cytryny i odrobinę cukru. Śmietanę można dodać już na talerzu, żeby się nie zważyła. Posypać (albo nie) koperkiem i gotowe

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

16.08.2011 20:51
smaczny

Margo1

18.09.2010 10:59
też lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat