.KAPUSTA CZERWONA PO POZNAŃSKU.

.KAPUSTA CZERWONA PO POZNAŃSKU.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1
  • jabłko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkowac.Włożyc do
garnka z odrobiną wody.Gotujemy
ok.20 min.Stopic,słoninkę.
Obrac jabłko, zetrzec na tarce i
wrzucic do kapusty.Wymieszac.
Zrobic zasmażkę na tej roztopionej
słonince,dodac niecałą łykę mąki.
Dodac do kapusty,przyprawiamy octem,
solą i trochę cukru.Trochę poddusic
na małym ogniu.Można dodac dwie
podsmażone cebule.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

26.05.2011 22:50
Szybka w przygotowaniu i smaczna :)

Dorota71

16.09.2010 13:58
to jest super

Anna189

21.08.2010 17:53
ja dodaję jeszcze śliwki węgierki

Iwusia

03.08.2010 11:51
pyszniusia - robię podobną :)

emila3

01.06.2010 09:46
surowki,samo zdrowie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat