Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła dyniowo - pomarańczowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 2 kg
pomarańcze 2 sztuki
cukier 250 g
sok z cytryny 2 sztuki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
skórka pomarańczowa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła dyniowo - pomarańczowe

Dynię obrać, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Pomarańcze sparzyć, obrać, podzielić na cząstki. Wymieszać z dynią, zalać 4 łyżkami wody, dusić na wolnym ogniu od czasu do czasu7 mieszając. Kiedy składniki się rozgotują przetrzeć je na jednolitą masę. Przetrzeć mus przez sito, dodać cukier, sok z cytryn, imbir, skórkę pomarańczową. Smażyć do żądanej gęstości, gotowe powidła wkładać do słoików, pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 24.09.2012 08:33
extra sprawa
bartek8585 26.06.2012 22:15
robiłem podobne:) Pychota
marchewka 17.12.2011 23:51
ciekawy pomysł
ajres 03.10.2011 23:16
swietne
Natalia40 02.08.2011 19:22
extra
Aniunia773 20.04.2011 11:09
super
Krystyna32 07.03.2011 13:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak