tania pyszotka

tania pyszotka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń

    2 szt
  • cukier drobny

    1/2 szkl
  • jaja

    2 szt
  • jabłka

    3-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki, ułożyć na wysmarowanej tortownicy. Całe jajka i cukier ubic do białości. Do ubitych jajek dodać budynie i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na jabłka. Piec ok. 35 minut.
Można podawać z bitą śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

03.03.2011 14:45
ciekawe czy to jadalne?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat