Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz z czerwonego wina z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 80 gram
brzoskwinie 4 szt
truskawki 250 gram
wiśnie 250 gram
sok z pomarańczy 1/4 l
wino musujące
wino czerwone 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz z czerwonego wina z owocami

herbatę zalać 1 l wrzącej wody i odstawić na 2 minuty do zaparzenia. Herbatę przelać do oddzielnego naczynia,wymieszać z cukrem,naczynie włożyć do zimnej wody. Brzoskwinie zblanszować,obrać ze skórki,przekroić na pół,usunąć pestki i pokroić na małe kawałki Z opłukanych truskawek i wiśni usunąć szypułki,wiśnie wydrylować. Owoce,sok z cytrusów i schłodzoną herbatę wymieszać i schłodzić. Schłodzić też wina. Do mieszanki soku, owoców i herbaty dodać czerwone wino. Poncz doprawić do smaku i podawać w ozdobnym naczyniu,a z winem musującym wymieszać dopiero po podaniu na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak