Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe całuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
sól
cukier puder 300 gram
cynamon Prymat
orzechy laskowe 40 szt
kardamon
andrut
orzechy laskowe 300 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe całuski

białka wymieszać ze szczyptą soli i ubić na sztywną pianę,w trakcie ubijania stopniowo dodawać przesiany cukier puder. Mielone orzechy laskowe wymieszać z łyżeczką cynamonu i kardamonem. Całość ostrożnie wymieszać z pianą. Otrzymaną masę za pomocą 2 łyżeczek układać na okrągłych andrutach. Całe orzechy laskowe uprażyć bez tłuszczu,a następnie oczyścić z łusek,pocierając jeden o drugi w lnianej ściereczce. W środek każdego \"całuska\" wcisnąć po jednym orzechu. W czasie pieczenia ciastek drzwiczki piekarnika muszą być lekko uchylone. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia. Wystające brzegi ciastek odkroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak