Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chruścik lany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5-6 łyżek
jajko 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
smalec
cukier puder
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Chruścik lany

Z przesianej mąki, żółtek i mleka utrzeć ciasto, gęściejsze od naleśnikowego. DOdać cukier waniliowy i ubitą na sztywno pianę z białek, wymieszać. Ciasto lać na rozgrzany smalec, najlepiej przez lejek, poruszając nim spiralnie, tak, aby powstały gniazdka. Gdy gniazda zrumienią się po jednej stronie, odwrócić i zrumienić po drugiej. Wyjmować na bibułę. Po osączeniu się ze smalcu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.11.2011 11:12
super
IKrakowianka 24.09.2011 19:52
ciekawy przepis
RenataZ-et 24.10.2010 17:43
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak