Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OWOCE LASU W BITEJ ŚMIETANIE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poziomki 30 DAG
jeżyny 30 DAG
jagody 30 DAG
mięta 10 LISTKÓW
bita śmietana 1 OP

Przepis i sposób przygotowania na: OWOCE LASU W BITEJ ŚMIETANIE

Pół poziomek, jagód i jeżyn zmiksować w blenderze, ale nie mieszać ze sobą. Drugą połowę w delikatnie wymieszać ze sobą nie uszkadzając owoców. W salaterce ułożyć na przemian bitą śmietanę i kolejono zzmiksowane owoce, tak, aby na wierzchu znajdowała się bita śmietana. Na nią nasypać mieszankę owoców. Wszysko przyozdobić listkiem mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak