Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z dynii i ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
mąka 2 łyżki
jajko 2 sztuki
tłuszcz do smażenia
kwaśna śmietana
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z dynii i ziemniaków

Dynię obrać, usunąć gąbczasty miąższ i pestki. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, zetrzeć również dynię. Dodać żółtka, mąkę, sól i wymieszać. Powinna powstać dość gęsta masa. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć z obu stron niewielkie placki. Podawać gorące z kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.10.2010 17:39
Interesujący pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak