Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 0,5 kg
margaryna 1
cukier 2 szkl.
jajko 7
mąka 1,5 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyż
powidła 3 łyżki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

1/2 kostki margaryny utrzeć z 2 jajami i1/2 szklanki cukru. Do utartej masy dodac mąkę z proszkiem ciasto podzielić na 2 części. Wyłożyć blaszke 1 częscią ciasta.
masa: Mak zmielic dodać 1 szkl. cukru , dodac żółtka 1/2 margaryny (rozpuszczonej) powidła, olejek cynamon. Na koniec dodac ubite białko z 1/2 szkl. cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 26.01.2011 20:33
swietne
m1monika 16.11.2010 18:21
musi być pyszny :-)
misia53 10.11.2010 19:42
Nigdy do maku nie dawałam cynamonu , to coś nowego ....
MAR3STA 06.11.2010 11:08
Dawno nie jadłam makowca, a twój wygląda smakowicie!
Mati13 02.11.2010 09:23
pyszny!
kuklik 26.10.2010 16:53
świetny
MAŁGORZATA108 22.10.2010 16:46
Fajny przepis, mam chęć zrobić, tylko czy mi się uda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak