Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 sztuka
grzyby 1/2 kg
pomidor 5 sztuk
cebula 2 sztuki
śmietana 1 szklanka
pieprz, sól do smaku
mąka 2 łyżeczki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki z grzybami

Kabaczek obrać, przekroić na pół, usunąć pestki i pokroić w niezbyt grubą kostkę. Grzyby oczyścić, pokroić w paski, cebulę obrać i poszatkować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Rozgrzać na patelni olej, wrzucić cebulę, podsmażyć, dodać grzyby oraz pomidory i razem dusić. Oddzielnie, w małej ilości wody ugotować kabaczki. Dodać cebulę wraz z grzybami i pomidorami, dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Posypać matką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 28.09.2011 10:56
super
Motorek 29.08.2011 09:59
smaczne
Karolcia12 20.12.2010 22:49
pyszne
RenataZ-et 29.10.2010 19:46
Będzie dobre i do ziemniaczków i do chlebusia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak