kaczka faszerowana

kaczka faszerowana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 sztuka
  • jabłka

    3-5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.Natrzeć solą,świeżo zmielonym,czarnym pieprzem oraz majerankiem.Zostawić w lodówce do następnego dnia.Na drugi dzień umieścić kaczkę w brytfance.Nafaszerować umytymi,pokrojonymi w ćwiartki lub ósemki jabłkami,z których wcześniej należy usunąć gniazda nasienne.Jabłek nie obierać ze skórki.Podlać bardzo niewielką ilością wody,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ( w zależności jaką dużą mamy kaczusię ) około 2 godzin,aż będzie miękka,często podlewając wytapiającym się tłuszczykiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat