Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z szynką i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki wg potrzeb
ser żółty 20 dkg
szynka 20 dkg
śmietana 12% 1 szklanka
sól, pieprz, pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z szynką i serem

Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Żółty ser i szynkę kroimy dość drobno w paseczki. Naczynie żaroodporne należy wysmarować tłuszczem. Wyłożyć połowę makaronu, połowę szynki i sera. I znów makaron, szynka i ser. Zalać śmietaną połączoną z przyprawam. Wstawić do rozgrzanego piekarnika około 180 stopni i piec około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 22.10.2010 16:42
Trochę tucące, ale co tam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak