Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 5 sztuk
papryka 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
kiełbasa 1 laska
Szczypiorek cienki
cebula 1 sztuka
jajko 6 sztuk
mąka 2 łyżki
mleko 3 łyżki
masło 3 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet

Z kiełbasy ściągamy skórę, kroimy w kosteczkę i dusimy na masełku. Po kilku minutach dodajemy drobno posiekaną cebulę. Następnie dodajemy paprykę pokrojona w kosteczkę i pomidora bez skórki w kostkę. Pieczarki kroimy na ćwiartki a następnie w plasterki. Wszystko razem dusimy do miękkości. W głębszej miseczce bełtamy jajka z pokrojonym szczypiorkiem, dodajemy 2 łyżki mąki i 3 łyżki mleka. Dokładnie mieszamy ( najlepiej mikserem) do smaku dodajemy sól, pieprz. Następnie zalewamy uduszone warzywa i smażymy jeszcze chwilkę aż jajko nam się zetnie. Można na wierzch dać starty żółty ser. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak