Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczana karkówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana
cebula czerwona
sos do pieczeni ciemnytorebka)
majeranek
czosnek
pieprz kolorowy
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczana karkówka

Kaszę ugotować. Mięso oczyszczone i pokrojone w plastry podsmażyć,oprószyć grubo zmielonym pieprzem i solą.Dodać czosnek, cebulę w piórkach i dusić kilka min.Podlać sosem(wymieszanym z ok2szklankami wody),poddusić,doprawić do smaku majerankiem i kolorowym pieprzem.Podawać z kaszą:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.06.2012 13:41
takiej karkówki jeszcze nie jadłam ale musi być pyszna
polly66 25.10.2010 11:37
wszystko można,zależy od gustu;)
pacpaw 25.10.2010 10:45
można zamienić kaszę gryczaną na jęczmienną ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak