Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Wiosenna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
kiełki fasoli mung 1 opakowanie
rzodkiewka 3 pęczki
ser żółty 20 dag
ogórek zielony 3 sztuki
brokuł mały 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
śmietana 18 proc
majonez
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Wiosenna

Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie około 10 min. Kiełki fasoli sparzyć i pokroić w paski o dł. 3 cm. Rzodkiewkę, ogórka zielonego i ser żółty kroimy w kosteczkę. Brokuł dzielimy w pojedyncze różyczki. Wszystkie składniki wsypujemy do miseczki i polewamy sosem czosnkowym.
Sos czosnkowy :
śmietana, majonez, wciskamy 4 ząbki czosnku, doprawiamy solą i pieprzem Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak