Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze Marynowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1 kg
woda 2 szklanki
ocet 10 % 0,5 szklanki
cebula 3 sztuki
ziele angielskie
sól 0,5 łyżeczki
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze Marynowane

Przepis na około 5 słoiczków : Rydze, czyścimy myjemy i większe przecinamy na ćwiartki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 10 min. Następnie grzyby przecedzamy i układamy do słoiczków. Dodajemy po kilka ziaren pieprzu i 3 listki ziela angielskiego. Następnie przygotowujemy zalewę : 2 szklanki wody, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 szklanki cukru zagotowujemy dodajemy pokrojoną w krążki cebulę. Gotujemy około 10 min. Wyłączamy i gdy nam chwilkę wystygnie dodajemy 0,5 szklanki octu 10 % i dokładnie mieszamy. Ciepłą zalewę wlewamy do słoików a na górę dajemy cebulkę z zalewy. Słoik od razu zamykamy. Pasteryzować około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika156 09.11.2010 16:50
pycha
Patrycja38 03.11.2010 10:00
uwielbiam
aneta69 24.10.2010 13:17
pychota:)
edyta51 22.10.2010 16:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak