Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty czerwnej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 2 kg
cebula 3 szt
sól 1,5 łyż
ocet winny 0,5 szkl
cukier 1,5 szkl
ziele liśc
Zalewa: 0,5 szkl
woda 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty czerwnej

skąłdniki wszystkie z zalewy zagotwać . Kapsutę zszatkowac i nasolić aby zmiekła cebule pokroić w paseczki i sparzyć. Wszytsko razem wymiszac i dusić w zalewie ok 15 min. Gorące przełożyć do słików i pasteryzowac 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak