Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kałduny z pasztetem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 350-400 gram
sól 1 łyżka stołowa
cebula 0,5 szt
olej 3-4 łyżki
pasztet 1 (ełcki)

Przepis i sposób przygotowania na: Kałduny z pasztetem

Ziemniaki gotowane gnieciemy,dodajemy mąkę ziemniaczaną i 1 łyżkę soli.Wyrabiamy ciasto.Gotowe ciasto dzielimy na porcje,do każdej porcji ciasta wkładamy 3 łyżeczki pasztetu i formujemy kałduny.Następnie wkładamy je do gotującej się,osolonej wody i gotujemy 15 minut.Ugotowane kałduny polewamy tłuszczem z podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 14.02.2012 10:09
chyba" kołduny ":-) uwielbiam takie
Kuchareczka2 14.02.2012 10:09
chyba" kołduny ":-) uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak