Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezmięsne pyzy okraszone boczkiem z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
sól do smaku
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bezmięsne pyzy okraszone boczkiem z cebulką

1/3 ziemniaków obrać i ugotować.Odcedzić, ostudzić i zmielić.2/3 ziemniaków obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Wylać na sitko wyłożone gazą i odcisnąć sok.Odciśnięte przełożyć do zmielonych ugotowanych.Dodać sól i skrobię która powstała na dnie po odlaniu soku.Wymieszać, formować kulki lub niewielkie wałeczki.Wrzucać do osolonej wrzącej wody i gotować ok 10 min od wypłynięcia.
Boczek i cebulkę pokroić, podsmażyć , okrasić pyzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak