Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście naleśnikowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
mleko szklanka
woda gazowana szklanka
sól szczypta
olej
cukier puder
jabłka
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka obieramy, wydrażamy i kroimy w krążki. Robimy ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, wody soli i mąki kotrej dajemy stopniowo tyle zeby ciasto było jak gęsta smietana, łącząc składniki. Odstawiamy na pół godziny. Wrzucamy jablka do ciasta i etapami smazymy w głebokim oleju. Najlepiej nadaje sie do tego wok lub głęboka patelnia. Wyjmujemy na papierowy recznik do odsaczenia tłuszczu, sypiemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.11.2012 07:15
apetyczne
wedith1 21.02.2011 05:58
Pychotka!
Koper 12.12.2010 16:31
Musi być rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak