Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada KORZENNA do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 1 kg
pomarańcza 1 szt
cukier 50 dkg
sok z cytryny 2 łyżek
cynamon 0,5 łyżeczki
imbir 0,5 łyżeczki
Ziele angielskie mielone Prymat 0,5 łyżeczki
wódka 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. rozgniecionych
goździki mielone 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada KORZENNA do mięs

pomidory obrać, pokroić, usunąć gniazda nasienne włożyć do rondla. Wlać 2 łyżki wody i dusić 30-40 min ciągle mieszając-UWAżAć ABY SIę NIE PRZYPALIłO!!!
pomarańczę wyszorować, otrzeć skórkę, miąsz wypestkować i drobno posiekać, dodać do pomidorów razem z otartą skórką, dodać cukier i dusić jeszcze ok 30min. -pod koniec duszenie dodać sok z cytryny, przyprawy oraz wódkę. Zagotować.
gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików. Słoiczki ułożyć do góry dnem i poczekać aż tak wystygną.
podaję tę marmoladę do różnych mięs- na zimno jak i na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak