Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kośc lub mięso 0,5 kg
buraki czerwone 0,4 kg
włoszczyzna 30 dkg
kapusta włoska 30 dkg
ziemniaki 30 dkg
przecier pomidorow 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
fasola czerwona z puszki
czosnek 1 ząbek
kostka rosołowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Ugotować wywar z kostką rosołową. Buraki - połowę pokroić i ugotować w małej ilości wody, a drugą połowę poszatkować i wrzucić do wywaru. Włoszczyznę poszatkować i też wrzucić do wywaru, ziemniaki pokroić w kostkę i też dodać, fasolę i pokrojona kapustę włoska. Wywar z osobno gotowanych buraków wlać do wszystkiego. Dołożyć przecier pomidorowy, pogotować. Na koniec dodać śmietanę. Doprawić do smaku Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 02.01.2012 22:04
apetyczny
krystyna24 19.08.2011 15:08
pyszny
MAR3STA 25.10.2010 16:30
ja również nak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak