ryz ze szpinakiem

ryz ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szkl
  • masło

    2 lyzki
  • ser

    10 dag
  • jajko

    2 szt
  • szpinak

    peczek
  • pomidor

    1 szt
  • majonez

    2 lyzki
  • ketchup

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

-Po przebraniu szpinak płuczemy.
Przelewamy gorącą osoloną wodą i
opłukujemy zimną. Siekamy i
wrzucamy na patelnię z łyżką masła.
Chwilkę dusimy.
Ryż po opłukaniu zimną wodą,
wsypujemy
na patelnię z łyżką roztopionego
masła.Smażymy,aż się zeszkli i
zalewamy 2 szklankami gorącej
osolonej wody.
Gotujemy do miękkości.Pod koniec
mozna wkroic obranego pomidora.
/do szpinaku można dodac ząbek
czosnku/.
Ryż mieszamy z połową startego sera.
Jajka gotujemy na twardo i siekamy.
Szpinak mieszamy z keczupem,
majonezem solą i pieprzem.
W naczynie żaroodpornym układamy
na przemian ryż i szpinak,zaczynając
i kończąc ryżem.Posypujemy serem i
zapiekamy..

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

TyTaN

10.05.2010 22:40
bardzo dobre i proste danie polecam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat