Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • budyń waniliowy

    1
  • masło

    25 dkg
  • mąka

    20 dkg
  • cukier

    25 dkg
  • jaja

    4
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • mielone pistacje

    2 łyżki
  • serek homogenizowany

    50 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Stopić połowę masła, połączyć z mąką, jajkiem i proszkiem do pieczenia (ciasto powinno się kruszyć). Z ciasta wydzielić 2/3 i wylepić tym wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Piec 15 minut w 180° C. Pozostałe masło utrzeć z 3 łyżeczkami cukru i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać stopniowo żółtka, twarożek, mleko i budyń w proszku. Tak powstałą masę wymieszać z białkami ubitymi na sztywną pianę (białka ubijamy z solą i resztą cukru). Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w ćwiartki i ułożyć na lekko wystudzonym cieście. Na wierzchu równomiernie rozłożyć serową masę. Posypać kruszonką z ciasta. Piec 1 godzinę w 180° C. Po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem i pistacjami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

31.12.2011 19:42
bardzo smaczny

Ela15

30.11.2011 13:02
ekstra

Tomek13

20.11.2011 23:03
smaczny

ajres

02.11.2011 21:36
super

Krzysztof18

26.10.2011 11:44
raj

agogo2

05.06.2011 19:56
super

agogo2

05.06.2011 19:55
super

ewaa

17.04.2011 21:05
pyszny:))

Monika192

25.03.2011 12:55
pyszności :))

Krzysztof42

01.03.2011 14:57
czołówka wśród serników

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat