Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony w rekawie.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 szt
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony w rekawie.

Karczek umyć i osuszyć. Przygotować mieszankę (papryka ostra, słodka, czosnek mielony, kucharek, zioła np. bazylia , tymianek oregano, dobra jest tez marynata staropolska, troszkę oleju i tak przygotowana marynata posmarować mięso z każdej strony. Pozostawić co najmniej na ok 3 godz., może być nawet cała noc , im dłużej tym mięso jest bardziej kruche i aromatyczne. Piec w piekarniku w rękawie ok 2 godz. Podawać do ziemniaczków lub wg uznania. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.03.2012 07:49
apetyczny
wolochski 08.06.2011 23:25
super
Izabela/bella81 12.04.2011 08:57
smaczne
Sylwia56
Sylwia56 15.03.2011 22:52
super
Emilia22 22.10.2010 08:19
aż ślinka leci na sam widok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak