Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur na boczku lub kiełbasie

_X_
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzny 25 dkg
boczku lub kiełbasy, 15-20 dkg
wody 1 ½ l
ziemniaków 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Żur na boczku lub kiełbasie

Z boczku i włoszczyzny ugotować wywar, przecedzić, wlać żur, podprawić mąką,
zagotować i osolić. Włożyć pokrajany boczek i roztarty czosnek. Podawać z ziemniakami
okraszonymi słoniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 31.01.2012 18:35
?adnie wygl?da
Anna141
Anna141 25.04.2011 18:29
pychota :)
Babciagramolka 05.12.2010 08:37
Uwielbiam żurki i barszcze na białej kiełbasce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak