Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki sernikowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 250 gram
mąka 50 gram
jajko 3 sztuki
cukier 2 łyżki
aromat waniliowy 1 łyżeczka
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki sernikowe

Jaja rozdzielamy, żółtka roztrzepujemy z cukrem, twarogiem, mąką i aromatem. Z białek bijemy pianę i dodajemy ją do reszty ciasta. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, aż się ładnie zarumienią, trzeba uważać, bo łatwo je spalić!
Podajemy ciepłe, polane syropem z brzoskwini i posypane rozdrobnionymi brzoskwiniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.10.2012 18:04
fajne
Margo1 23.10.2012 18:04
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak