Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki wieprzowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dkg
cebula 2 szt
bułka czerstwa 2 szt
ser żółty 20 dkg
natka pietruszki 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
jajko 3 szt
mąka 15 dkg
bułka tarta pikantna 15 dkg
pomidory suszone 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki wieprzowe

Kajzerkę namoczyć w wodzie,cebule pokroic i podsmażyć na oleju,mięso zmielić na maszynce i zmieszać z cebulą i bułką,przyprawić solą,pieprzem i posiekaną natką pietruszki i dodać jajko i wyobić.
Ser pokroić w kostkę,a pomidoy suszone na połówki,z masy zrobić kotlety i w srodek kotletów włożyć ser i pomidor.Kotlety opanierować w mące w jajku i w bułce i usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak