Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z Tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ser gouda 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z Tuńczyka

Ugotować ryż brązowy i odcedzić. Pokryć patelnie olejem i usmażyć cebulkę, wcześniej drobno posiekaną. Wsypać ugotowany ryż i tuńczyka na patelnię. Dodać 2 szczypty ziół prowansalskich Prymat, szczyptę bazylii Prymat, 2 szczypty czosnku granulowanego Prymat i mieszać na małym ogniu przez 3 minuty. Przykryć ryż z tuńczykiem serem żółtym w plasterkach nakryć pokrywką i pozostawić na małym ogniu aż ser się roztopi. Podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak