kotlety schabowe z pieczarkami

kotlety schabowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • jajka

    2 szt
  • śmietana 12%

    1 op
  • cebula biała

    1 szt
  • panierka do miesa

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schab pokroic w grube plastry,rozbic tluczkiem i posolic.Zanurzac w rozkluconym jajku i panierce i smazyc na tluszczu.
Pieczarki pokroic w plasterki,cebule obrac i pokroic.Wrzucic razem na patelnie i usmazyc.Wlac polowe smietany doprawic sola i pieprzem i podgrzewac az zgestnieje.Nakladac na kotlety i razem podawac.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sylwiachmiel

17.07.2010 22:46
mozemy tez na wierzch,tzn.na pieczarki posypac starty ser i zapiec,beda wtedy jeszcze smaczniejsze.

TyTaN

10.05.2010 22:45
schabowy palce lizać:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat