Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROSOŁEK TRADYCYJNY

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak średni 1
marchewka 4
pietruszka 2
seler 1/4
mały por
cebula 1
czosnek ząbki 4
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: ROSOŁEK TRADYCYJNY

Warzywa myjemy, obieramy. Do garnka wkładamy uprzednio opłukane mięso. Zagotowujemy, zbieramy i wyrzucamy tzw. szumowiny. Wrzucamy włoszczyznę, zarumienioną cebulę, ząbki czosnku. Doprawimy do smaku. Gotujemy ok. 1,5 h. Podajemy z makaronem lub według własnych fantazji. Dekorujemy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.12.2012 10:35
tradycyjny i zawsze smaczny
Jodaj 14.10.2012 22:39
taki najlepszy :)
Ibag24 25.09.2011 16:33
pycha rosół
aga130982 07.03.2011 10:34
mniam mniam
RenataZ-et 14.02.2011 10:53
Pyszna, tradycyjna zupka
matii6 04.02.2011 19:30
dobry rosół to podstawa
MAR3STA 15.01.2011 17:54
najlepszy domowy!
IlajEM 08.01.2011 00:18
Najlepszy na świecie
berys18 23.12.2010 08:50
bardzo ładny rosołek
Emilia22 20.11.2010 11:36
wspaniały na chłodne dni,pycha:)
alaaa 12.11.2010 20:46
rosół to najlepsza zupka
danusia19671 29.10.2010 20:17
Zawsze dodaję podpieczoną cebulkę
Natalia/tubisiek 26.10.2010 09:09
często go robię ;)
Margo1 25.10.2010 09:53
mój ulubiony
etka 22.10.2010 11:16
rozgrzewający na zimne dni:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak