Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony doprawiany czubricą :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler - sztuka
buraki 2 sztuki
przyprawa do zup - do smaku
ziemniaki 4 sztuki
woda 4 szklanki
sok z cytryny - do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
śmietanka słodka 1/2 szklanki 18 %
przyprawa czerwona czubrica - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony doprawiany czubricą :

Aromatyczny barszczyk doprawiony trochę inaczej.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew ( 1 ) w plasterki, buraki utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Mięso, warzywa , ziemniaki zalać wodą i dodać Delikatu ( ok 1 łyżki na początek ) . Gotować ok 1 godziny. Wyjąć mięso , całą marchew, pietruszkę, seler, por . Zupę doprawić do smaku czubricą , Delikatem .
Mięso obrać ze skórek, chrząstek , kości i rozdrobnić i dodać do zupy . Lekko zakwasić do smaku sokiem z cytryny .Podawać posypaną natką pietruszki z dodatkiem słodkiej śmietanki .
Warzywa z zupy użyć do sałatki - można też planując pod tym kątem włożyć do zupy na początku 1 buraczka dodatkowo i potem zrobić sałatkę buraczaną ( z rybą wędzoną , kiełbasą )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

etka 22.11.2010 16:46
piekne zdjęcie, czy równie dobry?? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak