Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiewióreczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
jaja 3 szt
mąka 3 szklanki
orzechy 1 grubo siekane
jabłka 6 szara reneta

Przepis i sposób przygotowania na: Wiewióreczka

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w grubą kostkę. Włożyć do miski, zasypać cukrem i odstawić.
Gdy puszczą sok, wbić jaja, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, orzechy, wymieszać.
Włożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej blaszki i piec około 40 min w piekarniku nagrzanym do 190 st.
SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 30.12.2011 17:33
fajna nazwa
Kate131 22.04.2011 09:03
bardzo fajny przepis
jola1512 07.04.2011 08:44
ciekawe
Krzysztof42 01.03.2011 14:59
wiewióreczki jeszcze nie jadłem
borys 03.12.2010 07:48
fajny przepis
agata1722
agata1722 29.11.2010 15:42
ciekawa nazwa i przepis
Anna210 26.11.2010 16:33
brzmi ciekawie
IZABELA29 08.11.2010 10:03
fajna nazwa
Kate131 24.10.2010 09:43
super
nero 03.10.2010 07:14
ogólnie lubię słodkości chyba to zrobię
iwona332 22.09.2010 22:34
super
Ewa109 01.09.2010 21:44
ciekawy przepis
sylwiachmiel 29.07.2010 22:47
hmm
Jadwiga18 04.06.2010 11:48
ja tez chyba jutro się za to ciasto wezmę:)
Nina6 13.05.2010 23:06
na pewno wypróbuję :)
Anna211 13.05.2010 16:15
włoskie
Alexandra20 13.05.2010 16:12
jakie orzechy ??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak