Gołąbki duszone

Gołąbki duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średnia kapusty

    1 główka
  • mięsa mielonego

    50 dag
  • cebuli

    1 szt
  • bulion

    1 kostka
  • ryż

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na pół miękko, osączyć, połączyć z mięsem, pokrojoną cebulą , doprawić przyprawami. Liście kapusty sparzyć, nadziewać farszem, zwijać gołąbki, układać ciasno w rondlu, zalać bulionem z kostki i dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat