Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średnia kapusty 1 główka
mięsa mielonego 50 dag
cebuli 1 szt
bulion 1 kostka
ryż 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki duszone

Ryż ugotować na pół miękko, osączyć, połączyć z mięsem, pokrojoną cebulą , doprawić przyprawami. Liście kapusty sparzyć, nadziewać farszem, zwijać gołąbki, układać ciasno w rondlu, zalać bulionem z kostki i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak