Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby (np mintaj) 1 kg
marchew 1 kg
koncentrat pomidorowy 1 sloiczek
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

cebuleobrac,pokroic i zrumienic na oleju.Marchew obrac,zetrzec na tarce o srednich oczkach i polaczyc z cebula.Dusic na malym ogniu czesto mieszajac do miekkosci.Na koniec polaczyc z koncentratem pom. i doprawic do smaku.
Rybe usmarzyc w panierce i na przemian z marchwia przekladac na polmisek.Wstawic do lodowki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak