Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek faszerowany pieczarkami.
Pieczarki obrać,drobno posiekać i obrumienić na tłuszczu,osolić i dusić pod przykryciem.
Bułkę tartą rozsypać równomiernie na blasze,wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec.Przyrumienioną bułkę dodać do pieczarek,wbić jajka,dodać połowę natki i uduszona cebulkę dodać kilka łyżek mleka - wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.
Farsz powinien być dość ostry.
Połówki kabaczka posolić i napełnić farszem..Włożyć do brytfanny,skropić masłem i posypać utartym serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zrumienić.podlać wrzącą wodą zmniejszyć temperaturę i dopiec.Do płynu dodać czosnek,śmietanę wymieszać z mąką i polać kabaczka i chwilę zapiec.
Kabaczka wyjąć i trzymać w cieple a sos doprawić i dodać resztę natki.wymieszać.
Gorącym sosem polać kabaczka i podawać z surówką np z pomidorów.
Smacznego!