Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło lub margaryna 20 gram
ziemniaki duże 2 szt
starta marchewka
sól,kminek
posiekana natka pietruszk
bulion warzywny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

Najpierw posiekać cebulę i usmażyć w maśle lub margarynie.Dodać bulion jarzynowy, starte ziemniaki orz marchewkę, przyprawić solą i minkiem i gtować 12 minut.Na koniec wlać do zupy trochę mleka lub kwaśnej śmietany oraz potem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 15.12.2016 10:43
Pycha na pewno
matii6 11.01.2011 18:25
pyszna ta zupka
alaaa 22.10.2010 15:34
lubię taką zupę,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak