Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe do pizzy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 g
woda 200 ml
drożdże suche 3,5 g
sól 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe do pizzy

Do miski wsypujemy mąkę i robimy w środku dołek. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i wlewamy do mąki. Dodajemy sól, oliwę i ręką wyrabiamy ciasto. Gdy już będzie gładkie, przykrywamy je ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu na godzinę do wyrośnięcia.

Po nałożeniu wszystkich dodatków, pieczemy na środkowej półce w piekarniku z termoobiegiem i grzaniem od dołu w temperaturze 180˚C przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 23.09.2012 20:45
pizza rewelacja
Cukiereczek13 21.08.2012 16:07
nie robiłam sama pizzy jeszcze :p
smakowita 17.08.2012 21:33
super przepis !
AGNIESZKA144 12.02.2012 17:45
smaczne
Magdalena1110 15.03.2011 07:18
pycha
monisia1977 12.12.2010 09:22
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak