Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dobra kolacja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa cienka 70 dkg
papryka 2 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
cebula 1
czosnek
koncentrat pomidorowy
sól, pieprz, papryka w proszku
ryż
kostki rosołowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dobra kolacja

Kiełbasę pokroić w pplasterki lub półplasterki, paprykę w paski, cebulę w piórka, czosnek drobno posiekać.
Na gorącym tłuszczu smażyć kiełbasę, potem dodać cebulę, gdy zmięknie paprykę, na końcu czosnek i przyprawy. Rozpuścić 1 kostkę rosołową ( jak komuś zostanie rosół z obiadu to jeest super, na nim można przygotować potrawę, jest o niebo smaczniejsza), dodać zawartośc patelni, dusic pod przykryciem. Na koniec dołożyc czerwona fasolę, łyżkę koncentratu pomidorowego, ewentualnie doprawić.
Ryż ugotować w wodzie z rozpuszczona kostką rosołową. Na talerzu ułozyc kopczyk ryżu, polać kiełbasą z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 25.09.2011 09:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak