Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów 6 sztuk
cebuli 1 sztuka
śmietany 1 szklanka
sól, pieprz do smaku
ocet wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w śmietanie

Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w ósemki. Cebulę pokroić w piórka i połączyć z pomidorami. Doprawić solą i pieprzem. Dodać schłodzoną śmietanę i wymieszać. Odstawić na 10 - 15 minut do lodówki. Przed podaniem dodać trochę octu. Zamiast śmietany można użyć gęstego jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 27.10.2010 22:54
lubię takie pomidorki
anja3107 26.10.2010 13:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak