Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki boczkowo paprykowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula 2 szt
boczek wędzony 300 g
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
delikat w proszku 1 łyżeczka
mąka 5 łyżek
olej do smażenia
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placki boczkowo paprykowe

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce do ziemniaków.
Dodać jajka, mąkę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać przyprawę delikat.
Odstawić masę i na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę.
Lekko go przestudzić, dodać do masy ziemniaczanej i wymieszać.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i dodać do masy ziemniaczanej.
Wszystko wymieszać.
Kłaść na rozgrzany olej na patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 21.02.2012 15:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak