Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałatka meksykańska w puszce 1 szt
kapusta pekińska 1 szt
szynka wieprzowa 20 dkg
majonez tradycyjny 1 średni
czosnek 2 ząbki
ser żółty 20 dkg
tuńczyk w sosie własnym 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka meksykańska

Sałatke odsączyć,pekinkę poszatkować,jajka i szynkę pokroić w kostkę i razem wymieszać.Ułożyć na talerzu w kształcie wieńca.Majonez połączyć z przeciśniętym czosnkiem i nałożyć do środka wieńca.Na górze posypać rozdrobnionym tuńczykiem i serem potartym na dużych oczkach.Przed podaniem schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 06.06.2013 08:11
to coś dla mnie :-)
Anna152 12.09.2012 12:59
fajna
Krystyna32 29.03.2012 09:33
pycha
matii6 21.12.2010 19:21
bardzo pomysłowa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak