Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni puchar lodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt
cukier puder 100 gram
cytryny 2 szt
truskawki świeże 125 gram
maliny świeże 125 gram
wafelki 8 szt
cukier
czerwona porzeczka 125 gram
jeżyny 125 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Letni puchar lodowy

W trakcie ubijania białek na sztywną pianę stopniowo dodawać cukier puder. Wyciśnięty sok z cytryn przecedzić przez sitko. Pianę z białek wymieszać z sokiem z cytryny,w takiej proporcji,aby uzyskać wyraźnie słodko-kwaśny smak. Następnie przełożyć owoce do miski i zamrozić. owoce przebrać ,opłukać i osączyć. Przełożyć do oddzielnego naczynia,posypać cukrem pudrem,przykryć i schłodzić około 30minut. Z lodów uformować kulki i przełożyć je do schłodzonych pucharów. Wokół kulek ułożyć owoce,przy krawędziach szklanek wsunąć wafelki. Deser od razu podawać na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak