Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort \"Sacher\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 130 gram
masło 130 gram
cukier puder 170 gram
sól
jaja 6 szt
cukier 110 gram
mąka krupczatka 130 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
dżem morelowy 150 gram
czekolada gorzka 120 gram

Przepis i sposób przygotowania na: tort \"Sacher\"

Kawałki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej,często mieszając. Masło, 80 g cukru pudru i sól ubić na pianę,dodać żółtka i letnią,stopioną polewę czekoladową. Ubić białka na sztywną pianę,stopniowo dodając cukier i ostrożnie wymieszać z kremem czekoladowym i mąką. Ciasto piec w formie tortowej o średnicy 24 cm,wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Biszkopt po wystudzeniu przekroić na 3 części. Biszkopty posmarować rozgrzanym dżemem i złożyć.

Polewa:
Cukier puder wymieszać z 4 łyżkami wody i zagotować. W wodzie z cukrem roztopić połamaną gorzką czekoladę i dokładnie wymieszać.

Polewą polać tort i wygładzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak