Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarek 10
jajko 1
mleko 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki

Pieczarki oczyszczamy i obieramy. Jeżeli są dość duże można je przekroić na pól. Jajko roztrzepujemy z dodatkiem mleka i kucharka. Pieczarki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na maśle na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak