Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w chrupiącej panierce w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 450 gram
cebula 0,5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka stołowa
sól do smaku
płatki kukurydziane 250-300 gram
woda 2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 kulki
olej do smażenia 4-5 łyżek
śmietana 18 proc 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w chrupiącej panierce w sosie

Mięso wrzucić do miski.Dodać:3 łyżki bułki tartej,1 łyżkę przyprawy do mięs,pokrojoną w kostkę cebulę,sól oraz pieprz czarny mielony i ziołowy do smaku.Wszystko dokładnie ze sobą łączymy,formujemy kotlety,obtaczamy je w panierce z kruszonych płatków kukurydzianych i smażymy na wolnym ogniu.
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody,dodajemy 1,5 łyżeczki kucharka,2 liście laurowe,3 kulki ziela angielskiego,szczyptę papryki i szczyptę pieprzu ziołowego.Gdy wywar zacznie się gotować wrzucamy usmażone kotlety.Po kilku minutach dodajemy 1 łyżkę śmietany,następnie 2 łyżki bułki tartej.Wszystko gotujemy jeszcze chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 17.11.2011 09:30
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak