Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec z kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 35 dag
cukier puder 1 szkl
jajko 4 szt
mąka tortowa 2,5 szkl
mąka ziemniaczana 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 30 g
mak Bakalland 1 kg
cukier kryształ 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z kruszonką

kostkę margaryny utrzeć z cukrem pudrem , cukrem waniliowym i żółtkami z jajek. Dodać dwie szklanki mąki tortowej, mąkę ziemniaczaną wymieszane z proszkiem do pieczenia, dalej ucierać.Pianę z białek ubić na sztywno, dodać do ciasta delikatnie przemieszać.Z pół szklanki mąki, cukru kryształu zrobić kruszonkę. Ciasto wylać na przygotowaną brytwannę, wyłożyc mase makową, posypać kruszonką. Piec w temp.180 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.05.2012 16:20
świetne ciasto
Iwusia 10.03.2012 23:49
wygląda kusząco
Wiesława1 26.12.2011 15:24
wyszedł pyszny
Monika193
Monika193 26.10.2010 20:09
koniecznie wyprobuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak